Szülés fotózása

 

Megoszlanak a vélemények arról, hogy engedjük-e, hogy egy fotós lencsevégre kapja, mikor épp életünk legfájdalmasabb, de egyben leggyönyörűbb pillanatait éljük át. Mindhárom lányomat sajnos császárral szültem. A második gyermekem születésénél kértem meg a műtősfiút, hogy a gépemmel készítsen pár képet. Kíváncsi voltam, hogy mi történik, de a férjem nem jöhetett be.

Ezek a képek a mai napig nagy hatással vannak rám. Aztán elérkeztem ahhoz a pillanathoz, mikor más szülésére mentem be.

Fantasztikus érzés volt az „első szülésem”. A könnyeimmel küszködtem a kamera mögött. Egy kis élet kezdetét, a boldogságot látom ilyenkor. Nagyon szépek az anyukák ezekben a pillanatokban. Nincs lényege a vérnek, az intim testrésznek, az izzadságnak, ezeket már a szülőszobából kilépve elfelejtem. Szülés előtt megismerkedem a családdal, fontos a bizalom. Az utolsó hetekben már napi kapcsolatban vagyok az édesanyával. Lelkileg én is ráhangolódom az utolsó órákra, minden alkalommal úgy izgulok, mintha én szülnék.

Minden szülést megkönnyezem. Egyszerűen gyönyörű az a hang, amikor felsír a kisbaba.


 

  • Szules Es Kismama 005
  • Szules Es Kismama 020
  • Szules Es Kismama 023
  • Szules Es Kismama 037

Hogy kell elképzelnünk egy ilyen fotózást?

Minden attól függ, milyen szülés lesz, császár vagy természetes. Az utolsó napokban 24 órás kapcsolatban vagyok az édesanyával. Ahogy jön a telefon a fájásokról, indulok. Császármetszésnél az előre megbeszélt időpontban, a kórházban találkozunk. A képek készítése innen indul. A várakozástól, a szülésen át, a kisbaba mérése, fürdetése, majd a baba az édesanya karjaiban. Minden szülés egyedi, kinek mennyi jó pillanata van. Körülbelül 2-300 kép biztosan készül a nagy napon. Sok édesanya azonban ódzkodik az ilyesfajta fotózástól, mert attól félnek, hogy a képek, túl véres, túl intimek, netán elborzasztóak lesznek. Nincs mitől félnie a kismamáknak, hiszen egy digitális fényképről beszélünk, mely alakítható. A véres részeket fekete-fehérré lehet alakítani, a nemi szerveket elhomályosítjuk, megvágjuk. Sokkal mutathatóbb, mint egy videó. Persze vannak, olyanok is, akik épp azt kérik, hogy a „véres valóságot” adják vissza képek. Volt olyan extrém kérés is, hogy például a méhlepény le legyen fotózva. Fontos, hogy bizalom alakuljon ki közöttünk. A szülés alatt észrevétlen vagyok, diszkréten kezelem a képeket. Sok kismamával már előtte és utána is tartom a kapcsolatot és járnak hozzám tovább családi fotózásokra.

Csontos Dóra riportjában olvashattok bővebben a családháló oldalán ide kattintva

 

 

Szülés fotózás ára: 50.000 Ft


Tel: +36 30 211 9485

Elérhetőség

STUDIO'70 Műterem

  Budapest 1031, Vizimalom sétány 10.
  +36 30 211 9485
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Online időpontfoglalás